VladimirNicolaevici.md

Ianuarie 22, 2008

Cum Vladimir Nicolaevici a aflat despre noul plan rus de solutionare a conflictului

Filed under: Uncategorized — pioner @ 9:52 pm

Intr-o zi Vladimir Nicolaevici citea presa de opozitie. La un moment atentia lui a fost atrasa de headline-ul “Moscova cere garantii Chisinaului in schimbul solutionarii conflictului transnistrean”, cu referinta la Kommersant.

– OPA! Ni figa sebe! – a sarit in sus de mirare Vladimir Nicolaevici, dupa citeva secunde. A apasat imediat butonul chemarii consilierului pe probleme interne.

– Bratelo, tu ai vazut ce scrie opozitia? Cica mai exista inca un plan rus de reglementare politica a conflictului transnistrean. Pai tu parca m-ai asigurat ca nu vor mai fi nici un fel de planuri? Noi ce, pe degeaba am adoptat legea ceea din 2005? Tu doar stii cit de greu a fost sa-mi conving fractiunea parlamentara a partidului sa o voteze, si ca doar dupa ce i-am amenintat ca ii trimit in deplasare pe trei ani in Sovietul Suprem de la Tiraspol, au acceptat.

– Vladimir Nicolaevici, nu am idee, poate lui Vladislav Iurevici Surkov nu i-au placut prezenturile noastre… . Dar… poate opozitia asta din nou minte, cautind sa ne discrediteze in anul electoral?

– Crezi tu? – Vladimir Nicolaevici s-a pus pe ginduri: ideea i-a placut si chiar era foarte atragatoare. – Asa si este, minte de ii sar scintei din ochi!

Vladimir Nicolaevici a deschis fereastra si facindu-i vint, a aruncat ziarul cu pricina in haul dupa ea. Peste ceva timp jos s-a auzit cum un autocar a frinat lung, iar apoi au urmat o lovitura surda si un sunet de sticla sparta. Dind din mana sa prezidentiala Vladimir Nicolaevici s-a intors la birou. In fata sa erau pe citeva zeci de pagini insirate propunerele elaborate de echipa sa de analisti, propunind scheme de barter vin pe gaz, pe care el intentiona sa le prezinte lui Vladimir Vladimirovici in curind. Cu un suris satisfacut pe fata Vladimir Nicolaevici privea cind la ecranul monitorului cum cad valorile actiunilor la bursa „Sistemul rus comercial”, cind la anexele prezentate de specialistii sai, estimind nivelul de necaz a populatiei ruse, pe regiuni.

Afara au incetat flueraturile politistilor, si se instaurase o liniste coplesitoare.

Anunțuri
TrackBack URI

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: