VladimirNicolaevici.md

ianuarie 22, 2008

Despre Vladimir Nicolaevici si caderea burselor

Filed under: Uncategorized — pioner @ 9:50 am

Vladimir Nicolaevici dormea in patul sau prezidential si vedea un vis straniu. De parca din cer cadeau fulgere cu inscriptii de tipul „bursa din Japonia”, „bursa din SUA”, „bursa din Europa”, „burse mondiale”, „bursa din Rusia”, „petrol”, si cadeau strasnic, ca pietrele, drept in jos. Vladimir Nicolaevici abea dovedea sa sara din un loc in altul, evitind ca aceste sageti, care aterizau la sol cu un vuet si zgomot puternic, ridicind mase mari de praf, sa nu-l loveasca in cap. De o data el a observat ca figura de sticla a lui Mark Evghenieivic, pe pieptul careia era scris cu rosu „PCRM”, s-a spart cu un sunet respingator sub lovitura apriga a sagetii „bursa din Rusia”, acoperind co cioburi harta Moldovei sub ea. La acest moment, infricosat si transpirat, Vladimir Nicolaevici s-a trezit in strigate, tremurind din tot corpul sau prezidential.

– Bratelo, – a inceput el cu tremur in glas, straduindu-se sa tina receptorul la ureche.

– Ce sa intimplat, Vladimir Nicolaevici? – a raspuns vioi receptorul cu vocea lui Oleg Moiseevici Reidman, consilierul prezidential pe probleme economice.

– S-a inceput, – vocea prezidentiala a lui Vladimir Nicolaevici tremura.

– Da, Vladimir Nicolaevici, – a raspuns Oleg Moiseevici, – am vazut noutatile, pacat desigur, de ar fi zabovit chestia asta macar cu un anisor, pina treceau alegerile… .

– Si ce ne facem, atunci? – a raspuns oarecum incurcat Vladimir Nicolaevici, mirat de reactia linistita a lui Oleg Moiseevici. – Cum se va reflecta caderea asta.. de sageti asupra planurilor noastre?

– Avem o arma secreta, Vladimir Nicolaevici, – Oleg Moiseevici fredona o melodie, – iata tocmai am terminat sa-i transform blocul procesorului, mai am un pic de sudat si gata, Vladimir Nicolaevici, nu aveti ceva canifoli cumva?

Vladimir Nicolaevici, ramas fara grai, a pus la loc receptorul. L-a sunat repede pe Mark Evghenievici, si fara sa asculte bolmojirile somnoroase ale acestuia a intrebat.

– Bratelo, ce-i cu Moiseevici, aici peste noi sageti cad si burse, iar el se ocupa de hobby-urile sale din tinerete, s-a intunecat la cap.

– Aha, – a raspuns Mark Evghenievici, – Moiseevici lucreaza. Totul e bine Vladimir Nicolaevici. Artur Valentinovici ne-a adus un prezentic din partea lui Nicolae Platonovici Patrusev, – vocea lui a trecut la soapta, – tunul psihotrop al Administratiei de la Kremlin in leasing.

– Eu am pregatit un alt algoritm antropologic, pentru moldoveni, iar Moiseevici a introdus schimbarile in copia procesorului. Specialistii nostri deja lucreaza, in curind vom avea si arma noastra proprie.

– Care tun, dar bursele si sagetile?! – a tipat cu deznadejde si frica crescinda Vladimir Nicolaevici, banuind ca e deja timpul sa-si schimbe echipa de consilieri.

– Vladimir Nicolaevici, totul va fi tip-top. Cind tragem o data din tunul asta de pe acoperisul presedentiei, toate Moldova va pleca pe la biserici sa se roage, si va uita si de burse si de sageti. Si apoi, oricum nu vom fi noi mult afectati, caci nu producem nimic, la noi importul e mai mare ca exportul. Iar daca recesiunea incepe in Rusia, se va mari volumul de consum al vinurilor noastre, ca rusii de necaz vor incepe a bea mai mult. Le vindem vin pe gaz, adica chiar esim in cistig din situatia asta.

Vladimir Nicolaevici se uita cu mult respect la Markul Evghenievici din imaginatia sa. Cind peste citeva minute el din nou a adormit, chipul sau de presedinte era acoperit de un zimbet fericit.

Reclame
TrackBack URI

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: