VladimirNicolaevici.md

Ianuarie 22, 2008

Despre Vladimir Nicolaevici si David Copperfield-ul moldovenesc

Filed under: Uncategorized — pioner @ 12:37 am

Intr-o buna zi, Vladimir Nicolaevici sta in fata computerului sau prezidential si citea site-ul VladimirNicolaevici.md. Dupa o perioada mica el a strimbat din nas, si a ridicat receptorul, care imediat a raspuns cu glasul lui Artur Valentinovici.

– Buna ziua Vladimir Nicolaevici.

– Arturcik, – a inceput presedintele de departe, – tie cum iti place noua ta functie?

– Vladimir Nicolaevici, – a raspuns repede Artur Valentinovici, si in vocea lui imediat a devenit mai clar deslusita, dupa ce a disparut un zgomot straniu, asemanator cu impuscaturi de arma automata si explozii. – ma acomodez, fac cunostinta cu specificul complex al noii functii, deja am idei…

– Tu iata ce, – l-a intrerupt nerabdator Vladimir Nicolaevici, – ce e cu bardacul asta pe sait-ul VladimirNicolaevici.md? Nici un fel de creativ, nici un fel de finete, unde-s emotiile pozitive, care el se presupune sa le creeze la cetateni? A?!, – glasul presedintelui capata nuante de furtuna.

– Pai, Vladimir Nicolaevici, oamenii sunt noi, ei doar intra in rol, si apoi avem foarte multa bataie de cap cu desecretizarea datelor, pe care le putem face publice. Doar sait-ul analogic rusesc a durat pina s-a dezvoltat, mi s-a raportat ca functioneaza din 2002. Si apoi resursele… noi nu suntem in stare sa investim atita cit o fac rusii… noi nu avem petrol, si nici gaz…

– Petrol zici nu avem, – a murmurat presedintele intrerupind brusc conversatia. Ridicind alt receptor al a spus cu o vioiciune artificiala.

– Victor Fiodorovici, va felicit cu noua functie, sper ca acum veti avea mai multe posibilitati sa contribuiti intru prosperarea tarii Republicii Moldova, – si brusc schimbind tonalitatea vocii, – Bratelo, cum te simti in pielea de viceprim-ministru?

– Vladimir Nicolaevici, fac cunostinta cu problemele existente. Deja am careva ideiute, referitor la imbunatatirea situatiei financiare.

– Bratelo, ia sa intri tu la mine, avem de schimbat doua vorbe, a spus satisfacut Vladimir Nicolaevici, – discutam si despre problemele existente si despre ideile tale.

Incheind conversatia, Vladimir Nicolaevici s-a gindit cu caldura, ca daca noul viceprim-ministru a reusit sa scrie o carte despre suveranitatea Moldovei din perioada medievala incoace, apoi neaparat va avea idei cum sa gaseasca muuuuuuuult petrol in Moldova… ba chiar poate si gaz.

– He-he-he, Davidul Copperfieldul moldovenesc, – a suris in sinea sa presedintele, inchizind indiferent site-ul VladimirNicolaevici.md.

Era o zi de iarna cu soare… .

Anunțuri
TrackBack URI

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: