VladimirNicolaevici.md

ianuarie 22, 2008

Unde cetateanul Vladimir Nicolaevici a aflat ca in policlinici se incalca legea

Filed under: Uncategorized — pioner @ 4:17 pm

Intr-o zi, dupa ce a rasfoit scrisorile de la cetateni, Vladimir Nicolaevici a decis sa se clarifice singur cu plingerile expuse, pentru ca nu avea incredere in functionarii sai

– Sunt loiali, aparent, dar nu sunt buni de nimic altceva, – se ofta Vladimir Nicolaevici in sine despre functionari.

Problema raminea cum sa o faca, si atunci el si-a adus aminte povestirie despre Vladimir Iliyci Lenin, pe care le citise in copilarie, si decise sa se primble prin Chisinau incognito. Din intimplare in mana sa a nimerit plingerea despre pretinsele faradelegeri comise de administratia unei policlinici. Vladimir Nicolaevici a iesit din presedentie prin tunelul secret, care l-a adus chiar in mijlocul unor brazi stufosi de linga Teatrul de opera si balet. Vladimir Nicolaevici a esit pe furis din tufari, si s-a indreptat spre strada, unde s-a urcat intr-un taxi.

– Koj-ven polik-linika, – a citit el adresa din scrisoare.

Ajuns la locul cu pricina Vladimir Nicolaevici a lasat bacsis bun soferului, si s-a ridicat la etajul doi. A batut in usa si intrind, a vazut un tip de inaltime mijlocie, cu mustati, si par sur pe cap.

– Ghm, – si-a curatat vocea Vladimir Nicolaevici, – doctore, am nevoie de consultatie medicala.

– Dar unde ati facut investigatiile, – l-a intrerupt medicul nepoliticos, – daca nu la noi apoi nu pot sa va ajut cu nimic, caci conform ordinului sefului policlinicii noi doar primim pacienti, care trec investigatiile la noi.

– Pai, doctore, – a incercat sa insiste ceva Vladimir Nicolaevici, – parca ati dat juramintul lui Hipocrit, si apoi sunteti obligat sa primiti cetatenii care vin la tratament, doar nu sunteti institutie privata, incalcati legea.

Mustaciosul sur la cap si la musteata, josuts si plinuts putin, il ignora demostrativ, prefacindu-se ca scrie ceva in jurnal, iar auzind ca incalca legea a mormait fara siguranta.

– Duceti-va in biroul patru la seful policlinicii, cu el clarificati-va.

Perplex, Vladimir Nicolaevici, iesind, si-a scos telefonul sau mobil prezidential, impodobit cu doua mari steme de stat aurite, a cules numarul ministrului sanatatii Ion Ababii, si infuriat a inceput.

– Ababii b*ea, ce-i cu bespredelul asta la institutiile medicale de stat?! Parca am fi in anii 90, dupa catastrofa…aghm.. destramarea Uniunii, cind mureau bolnavii la medici pe masa, sub ochii lor, pentru ca nu reuseau rudele sa stringa bani de operatie! Am sa te trimit medic de sector in Tiumeni, adica in Cahul!

– Vladimir Nicolavici, – la inceput speriat, dar apoi intelegind in ce consta problema, a inceput ministrul sanatatii, – pai acesta este un program special secret, lansat de ministerul nostru, noi prin asta educam spiritul patriotic si proletar la cetateni, ca sa faca investigatii la institutii de stat, si nu sa imbogateasca burghejii cu firmele lor private. Este o metoda radicala, dar stiti Dumneavoastra, la inceput este necesar sa fim aspri, ca sa facem bine poporului.

– Hm… , e greu sa fii cetatean de rind, – s-a gindit cu tristete prezidentiala Vladimir Nicolaevici.

Reclame
TrackBack URI

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: